Îi mulţumim lui Nicolae Pană din Râmnicu Sărat, judeţul Buzău, pentru această reţetă.
Ingrediente
4 pulpe de pui
4-5 frunze de salvie
o crenguta de rozmarin
10 căţei de usturoi
1 lămâie
boia dulce
100 ml ulei de măsline
sare
piper
vin alb
Mod de preparare
Încălziţi cuptorul la 160 de grade Cesius .Curăţaţi 4 căţei de usturoi şi tocaţi-i.Amestecaţi salvia cu rozmarinul, usturoiul tocat, uleiul de măsline, 1 lingură de sare de mare ,boiaua dulce şi 1/2 linguriţă piper negru, măcinat.Ungeţi pulpele cu amestecul format.Stoarceti lamaia peste pulpe şi adaugati restul căţeilor de usturoi.Puneţi pulpele intr-un vas ceramic.Adăugaţi o cană de apă sau vin alb în tavă.Introduceţi tava la cuptor pentru o ora.
Pulpele cu rozmarin, salvie şi usturoi se servesc cu garnituri pe bază de orez sau legume,sau alaturi de o salata.

