Acum că ţi-am dat o reţetă completă de frigărui pe care le poţi pregăti la tine acasă, reţine şi un truc: dacă ţi-a ieşit mâncarea sau ciorba prea sărată, adaugă un cartof feliat şi dă preparatul în câteva clocote
Ingrediente (3 cartofi)
3 cartofi mari, lunguieţi
250 g bacon sau costiţă afumată
1 ceapă mare
2 linguri ulei
piper
cimbrişor uscat
sare
Mod de preparare
Fierbi cartofii întregi, cu tot cu coajă, în apă cu sare, îi scurgi, cureţi coaja şi după ce se răcesc îi tai felii potrivit de groase. Tai baconul sau costiţa afumată felii subţiri şi le decupezi în pătrate de mărimea feliilor de cartofi.
Înfigi în ţepuşe de lemn feliile de cartofi alternându-le cu cele de bacon sau de costiţă, adăugând opţional şi câte o felie de ceapă. Presari peste ele cimbrişor uscat, sare şi piper, după gust, le stropeşti cu ulei, apoi le aşezi într-o formă termoizolantă unsă cu puţin ulei şi le introduci la cuptor pentru circa 20 de minute. Le serveşti calde.

