Fiecare gospodină are secretele ei, însă trucurile din bucătărie sunt nenumărate şi te pot scuti de multe nereuşite. Iată câteva sfaturi pe care şi tu le poţi pune în aplicare la nevoie.

Cum salvezi o supă prea sărată

Dacă supa ţi-a ieşit prea sărată şi te gândeşti deja cu nostalgie la timpul pe care l-ai pierdut pregătind-o, află că exista o salvare. Adaugă-i un cartof curăţat, tăiat cubuleţe de dimensiuni mai mari, care va acţiona exact ca un burete, atrăgând sarea în exces. Scoate bucăţile de cartof din ea, înainte de servire. Îi mai poţi drege gustul şi amestecând în ea un praf de zahăr brun sau o cană de apă în plus.

Cum scapi de mirosul de usturoi de pe mâini

Foarte gustos şi aducând totodată multiple beneficii pentru sănătate, usturoiul are o aromă destul de pătrunzătoare de care cu greu scapi. Scapă de mirosul impregnat în piele, frecându-ţi mâinile cu câteva boabe de cafea sau cafea măcinată. Poţi face acelaşi lucru cu o lingură din oţel inoxidabil, care va absorbi imediat mirosurile. Sulfatul din usturoi va rămâne lipit de unele metale pe care le are în compoziţie oţelul inoxidabil din tacâmuri.

Cum să nu mai dai laptele în foc

Atunci când nu eşti în permanenţă cu ochii pe el, laptele poate ajunge cu uşurinţă din oală pe aragaz. Pentru ca acest lucru să nu se mai întâmple, pune o lingură cu coadă lungă deasupra vasului, în timp ce încălzeşti laptele. Atunci când dă în foc şi se umflă, apa din lapte începe să se evapore. Lingura va permite acestora să se elibereze încet, fără să erupă.

Cum scapi de mirosul neplăcut de peşte

De multe ori, atunci când pregăteşti peştele acasă, acesta poate să aibă un miros mai puţin plăcut. Înmoaie-l 20 de minute în lapte, apoi usucă-l pe un prosop de hârtie de bucătărie. Prin această metodă mirosul de peşte se neutralizează.

 Cum cureţi ardeiul iute fără probleme

Dacă te ustură mâinile de fiecare dată când cureţi un ardei iute, tot ce trebuie să faci este să le ungi cu puţin ulei. Acesta va crea o barieră protectoare pentru pielea ta, dar trebuie să ai totodată mai multă grijă, pentru că acum cuţitul va aluneca mai uşor în mâna ta.

 

Loading...