Spanac cremos cu sos
Nutrienţii pe care ii conţine spanacul nu pot fi adunaţi uşor din alte legume sau fructe. De la calciu până la vitaminele A şi C, acid folic şi luteina, spanacul are o gama largă de substanţe bune de care ar fi păcat să nu profiţi. Mai mult, este un preparat extrem de delicios şi uşor.

Ingrediente:

1/2 pachet unt
700 g frunze de spanac
1/2 ceapa
2 cuisoare
3 catei usturoi
3 linguri faina
400 ml lapte
sare
piper

Topeşte o lingură de unt la foc mic-mediu într-o cratiţă înalta şi adaugă spanacul. Pune capacul şi lasă-l pentru 1-2 minute, apoi ridică şi întoarce frunzele. Continuă procesul până când opăreşti tot spanacul.

Separat, topeşte restul de unt şi soteaza ceapă tocată mărunt pentru câteva minute, alături de cele două cuişoare.
Înlătură cuişoarele după 5-6 minute, adaugă făină şi amestecă rapid, apoi încorporează laptele rece şi continuă să amesteci până ce sosul se îngroaşă, la foc mediu.

Adaugă sare şi piper, după gust, urmate de spanacul scurs şi uscat cât mai bine posibil. Serveşte spanacul cremos alături de un preparat din carne sau cu ouă ochiuri alături.

Loading...
Evaluează articolul