De multe ori vrem să ne apucăm de gătit, avem o idee, dar constatăm că nu avem alimentele care ne trebuie pentru a face ceea ce ne-am propus. Iată o listă cu ce alimente nu trebuie să ne lipsească şi câteva idei de reţete.

1. Cartofii sunt foarte importanţi în alimentaţia noastră. Bogaţi în fibre şi minerale, cartofii fac deliciul unei mese. Putem face multe preparate din cartofi, de exemplu: supă-cremă de cartofi, musaca, prăjitură cu cartofi, cartofi gratinaţi, cartofi cu caşcaval. Fie că-i folosim pe post de “vedetă” a farfuriei, fie că îi folosim ca garnitură, aceştia nu trebuie să ne lipsească din cămară.

cartofi

2. Pastele şi orezul. Sunt importante pentru că se prepară cel mai repede. E bine să le ai întodeauna în bucătăria ta! Pastele preparate simplu lângă un sos sau un orez cu lapte pentru micul dejun sunt ideale pentru orice gospodină. Iată recomandările noastre: paste cu sos pesto, salată săţioasă cu pui şi paste, orez în stil asiatic, tort cu orez expandat.

Paste

3. Ouăle sunt cel mai uşor de făcut. Până şi un copil se pricepe să facă ouă ochiuri, omletă sau ouă fierte, de aceea trebuie să ţineţi cont de acest lucru de fiecare dată când faceţi cumpărături. Vă propunem să încercaţi şi alte preparete unde vedeta farfuriei este oul: «Arici» veseli, ouă umplute, salată Oliver, ochiuri cu verdeaţă.

Oua

4. Fructele. De fiecare dată fructele s-au dovedit a fi de mare ajutor atunci când vrem să face un desert sau, pur şi simplu, vrem să ne îndulcim. Ele nu trebuie să lipsească din meniul zilnic. În funcţie de sezon, de ce fructe găsiţi pe piaţă vă puteţi surprinde membrii familiei într-un mod plăcut. Aţi încercat aceste reţete: găluşti cu prune, prăjituri cu pere, mere umplute, negrese cu nucă, tort cu mac şi ananas?

Fructe

5. Pâinea este elementul de bază la o masă. Nu trebuie să lipsească de la micul dejun, atunci când este indicat să avem cea mai bogată masă din zi. Aşadar, nu uitaţi de pâine şi mai ales, de pâinea făcută în casă. Reţete de pâine home made găsiţi aici: franzelă cu mălai, pâine cu fructe, pâine grecească cu măsline, rulouri din pâine.

Paine

Pentru a da gust mâncării, nu uitaţi de ulei, oţet şi condimente, dar mai ales nu uitaţi să puneţi în fiecare mâncare ingredientele "secrete"...dragostea şi plăcerea de a găti!

FOTO: pinterest.com

Loading...