Au trecut ceva ani de când bunica mea mi-a gâtit unica dată alivancă. M-am bucurat ca un copil, deşi de mult nu mai eram, şi am savurat fiecare închiţitură. Mi-e dor de o porţie, şi mi-am propus ca în următorul weekend să-i răsăfăţ pe cei dregi cu o porţie zdravănă de alivancă, pe care o voi prepara după această reţetă tradţională.

Alivancă. Reţetă tradiţională - Ingrediente (1 tavă)

2 ouă
100 g zahăr
400 g iaurt gras
200 g griş
coaja de la o lămâie
200 g mălai
200 g făină
1 linguriţă bicarbonat nestins
1 praf de sare
smântână
ulei şi făină pentru tapetarea tăvii

Alivancă. Reţetă tradiţională - Cum se prepară

Freci foarte bine ouăle cu zahărul, adaugi iaurtul, mălaiul, făina, grişul, bicarbonatul nestins, praful de sare şi coaja de lămâie. Amesteci bine ingredientele şi torni aluatul obţinut într-o tavă tapetată cu hârtie de copt sau unsă cu ulei şi dată cu făină.

Dai tava la cuptor şi ţii compoziţia până când începe să se rumenească. Apoi, o scoţi, dai prăjitura cu smântână, presari zahăr şi o mai laşi la cuptor pentru încă 10 minute.

Loading...
Evaluează articolul