De multe ori ne simţim dezamăgite de prăjiturile din cofetării. Iar amandinele sunt unele dintre cele mai bune, însă nu sunt peste tot la fel. Aşadar, oferă-ţi ocazia de a prepara propriile amandine de casă, cu care să bucuri întreaga familie.

Ingrediente  Amandina de casă:

Pentru blat:

  • 6 ouă
  • 40 de ml de apă
  • 40 de ml de ulei
  • 200 de grame de zahăr
  • 3 linguri de cacao
  • 200 de grame de făină
  • 1 plic praf de copt

Pentru siropul de zahăr ars:

  • 500 de ml de apă
  • 250 de grame de zahăr
  • 2 plicuri de cappuccino
  • 2 esenţe de rom

Pentru crema de ciocolată:

  • 3 gălbenuşuri
  • 150de grame de zahăr pudră vanilat
  • 250 de grame de margarină
  • 4 linguri de cacao
  • 1 esenţă de rom

Mod de preparare  Amandina de casă:

Pentru blat, se lasă cuptorul la încins. Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Gălbenuşurile se freacă bine cu uleiul, iar albuşurile se mixează până se face o spumă tare. Apoi, se pun treptat, amestecând cu o lingură de lemn, zahărul, apa, pasta de gălbenuş. Apoi, se pune, în ploaie, făina cernută cu cacao şi praful de copt.

Se tapetează o tavă cu unt şi făină, se toarnă compoziţia de mai sus şi se lasă la cuptorul încins timp de 30 de minute. Se verifică cu scobitoarea.

Pentru sirop, se pune o cratiţă mică zahărul şi 2 linguri de apă şi se lasă la foc mic. Când zahărul prinde culoare aurie, adică se caramelizează, se pune restul de apă, încălzită puţin. Siropul se lasă la fiert până se topeşte zahărul frumos. Când s-a topit zahărul, se pun pliculeţele de cappuccino şi esenţa de rom, se amestecă bine şi se ia de pe foc. Se lasă la răcit.

Pentru crema de ciocolată este bine să se lase margarina la temperatura camerei, dar să nu fie topită, ci moale. Se freacă bine până devine o cremă subţire, apoi se adaugă zahărul pudră şi se mixează până se încorporează total. La final, se pun gălbenuşurile, cacao şi romul. Trebuie să iasă o cremă aromată.

Blatul se lasă la răcit, apoi se taie în două. Primul blat se însiropează cu siropul de zahăr ars şi se adaugă şi crema de ciocolată. Peste cremă se pune şi cel de-al doilea blat însiropat. Apoi, se lasă la frigider pentru cel puţin 3 ore. pentru glazură se folosesc 2 plicuri de glazură de cacao. Poftă bună!

Loading...