Probabil una dintre cele mai vechi plante cultivate, ceapa are un loc special în lumea culinară, deoarece se găseşte în aproape toate feluri de mâncare.În afară de gustul pe care îl dă mâncării, ceapa are beneficii şi asupra sănătăţii.

Ceapa conţine antiinflamatori, antialergici, antioxidanţi şi are calităţi anticarcinogenice. Aceasta sunt bogată în vitaminele A , B6 , B - complex şi C, precum şi fier şi potasiu. Ele sunt surse excelente de compuşi sulfurici, flavonoide şi fitochimicale.

Iată care sunt aceste beneficii asupra sănătăţii:
1. Ajută la creşterea părului

Sucul de ceapă este eficient în prevenirea căderii părului şi îl ajută să crească mai repede. Sulful din ceapă ajută la creşterea circulaţiei sângelui la nivelul scalpului şi stimulează producţia de colagen necesar pentru creşterea părului.

continuarea pe clickpentrufemei.ro

Loading...