Bezele cu cremă de ciocolată

1 shutterstock 458105290 jpg jpeg

În perioada ce urmează, prilejurile de sărbătoare sunt multe şi de ce să nu oferi un cadou dulce celor dragi.

Ingrediente

Pentru bezele:

4 albuşuri

280 g zahăr

10 g cacao

1 linguriţă suc de lămâie

Pentru cremă:

200 g ciocolată neagră

100 ml frişcă lichidă

Preîncălzeşti cuptorul la 110 °C.

Mixezi albuşurile până au consistenţa unei spume subţiri, apoi adaugi treptat zahărul, mixând la viteză maximă. Câd bezeaua e fermă şi lucioasă, torni zeama de lămâie şi mai mixezi 30 de secunde, apoi încorporezi cacaua.

Pui compoziţia într-un poş şi formezi bezele de forma dorită în 2 tăvi tapetate cu hârtie de copt.  Dai tăvile la cuptor le coci 30 de minute, apoi reduci temperatura la 90 °C şi le coci încă 70 de minute. Opreşti cuptorul, întredeschizi uşa şi laşi bezelele să se răcească, apoi le scoţi din cuptor.

Cât se coc bezelele, topeşti ciocolata cu frişca la foc mic, amestecând constant. Laşi la răcit, apoi dai la frigider. O scoţi, omogenizezi, pui câte o linguriţă de cremă pe o bezea şi lipeşti a doua bezea. Repeţi până termini ingredientele. Decorezi după imaginaţie.

FOTO Shutterstock