Biluţe din brânză

2 shutterstock 201551870 jpg jpeg

Ştiai că arpagicul este cea mai mică plantă din familia cepei? La fel ca prazul, usturoiul şi ceapa, el este bogat în alicină, un compus care luptă împotriva cancerului, în special cel de sân, de colon şi de prostată. Totodată, această plantă conţine acid folic, care ajută la prevenirea şi combaterea depresiei.

Ingrediente

  • 300 g telemea veche de oaie
  • 200 g brânză dulce de vacă
  • 100 g urdă dulce
  • 100 g unt
  • 50 g smântână fermentată
  • sare
  • piper

Pentru decor:

  • 200 g seminţe de susan alb şi negru
  • 200 g boia dulce
  • 200 g arpagic frunze sau verdeaţa preferată

Mod de preparare 

Dai prin răzătoare telemeaua de oaie. O pui în blender împreună cu brânza de vacă, urda, untul moale şi smântâna. Condimentezi cu piper şi cu sare, dacă este cazul. Mixezi până obţii o pastă, o transferi într-un castron şi o dai la frigider o oră. Cu mâinile umezite în apă rece, formezi biluţe din brânză, le pui într-o tavă cu hârtie de copt şi le dai iar la frigider 30 de minute. Treci biluţele prin boia iute, seminţe de susan sau verdeaţa preferată (arpagic, cozi de ceapă verde, pătrunjel, mărar, busuioc), tăiată mărunt. Le ţii la fri-gider până în momentul servirii.

FOTO Shutterstock.com 

Încearcă şi reţeta de Aperitivul ideal - ardei umpluţi cu brânză

Aperitivul ideal - ardei umpluţi cu brânză

ardei umpluti cu branza jpg jpeg