Ai poftă de "ronţăit ceva" făcut în casă, sănătos şi săţios? Ce zici de nişte biscuiţi preparaţi cu parmezan şi seminţe, numai buni pentru o gustare între mese. Încearcă reţeta de biscuiţi din aluat fraged cu susan şi mac!

Ingrediente pentru biscuiţi din aluat fraged cu susan şi mac

  • 250 g făină
  • 125 g unt
  • 75 g parmezan ras 
  • 1 ou
  • 1 lingură seminţe de mac
  • 1 lingură seminţe de susan
  • sare

Mod de preparare biscuiţi din aluat fraged cu susan şi mac

Amestecă într-un castron oul bătut bine, sarea, seminţele, parmezanul ras şi untul topit în prealabil. Adaugă apoi făina şi amestecă bine până când obţii un aluat gros, de frământat. 

Când are o consistenţă netedă, fără cocoloaşe, pune-l la frigider, acoperit, pentru 30 de minute. 

După ce s-a răcit bine, scoate blatul si întinde-l cu făcăleţul, nu înainte de presăra puţină făină. Foaia trebuie să fie subţire, de aproximativ jumătate de centimetru. Folosiţi forme pentru a decupa biscuiţii sau pur şi simplu un pahar, pentru a-i obţine rotunzi. 

Aşează hârtie de copt pe o tavă şi pune fiecare bucată de aluat. Se bagă la cuptor, la foc mediu sau 180 C timp de maximum 15 minute. Biscuiţii sunt gata atunci când devin aurii. 

Se lasă la răcit, apoi se servesc. Poftă bună! 

Loading...