După atâta răsfăţ cu sărmăluţe, torturi, cozonaci şi piftii, un borş de legume cu smântână este binevenit.

Ingrediente (6 porţii)

6 cartofi
2 cepe
1 ardei
2 morcovi
200 ml smântână
2 ouă
2 linguri ulei
mărar verde
sare
piper
700 ml borş de casă

Mod de preparare

Se curăţă legumele, se spală şi se taie, după preferinţă, cubuleţe sau rondele. Se stropesc cu ulei şi se călesc până se înmoaie, amestecând mereu să nu se prindă de fundul vasului.
Se acoperă legumele cu apă caldă, se adaugă sare şi se lasă să fiarbă, sub capac, până sunt bine pătrunse. Se condimentează cu sare şi piper, după gust. Separat, se fierbe şi se spumează borşul de casă, apoi se toarnă în oală.

Se bat ouăle cu smântâna într-un castron mare, se adaugă treptat zeamă fierbinte din oală până când amestecul nu mai este în pericol de a se „tăia”, apoi se toarnă uşor în oală şi se lasă să dea 2-3 clocote. Se stinge focul, se adaugă mărarul, se acoperă cu capac, se lasă să se aromatizeze şi să se aşeze borşul, după care se poate servi.

Loading...