Bucătarii românii cuceresc podiumul la Cupa Mondială în Gastronomie EXPOGAST 2018 ce se desfăşoară zilele acestea la Luxemburg. La competiţie s-au înscris două echipe regionale din România: Belvedere din Braşov şi Casa Boierului din Deal.

Sursă foto: Expogast.lu, Copywright Marie de Decker

Echipa din Braşov este condusă de chef Ioan Florescu, cu experienţă în astfel de competiţii de amploare. Alături de el au mai plecat la Luxembourg Ioan Popa, Cristina Ciobanu, Daniel Buzea, Paul Holhoş, Alexandru Chitic şi lady chef Cornelia Ghişoi. Echipa Casa Boierului din Deal este compusă din Cerasela Lungu, Bogdan Câmpeanu, Vera Maxim, Lorena Aldema, Laura Mocanu, Florin Popa, Daniel Brătescu, Eusebiu Darie, Ionuţ Paul, Flavius Afilipoaie, Cătălin Creţeanu, Marian Zancianu, Bogdan Cozma şi Kenan Inci.

Echipa Hotel Belvedere Braşov, sursă foto: Facebook Belvedere Braşov
Echipa Casa Boierului din Deal, Sursă foto: Facebook ANBCT

Echipa regională Belvedere a câştigat o medelaie de argint, iar Casa Boierului din Deal una de bronz. De asemenea, la probele individuale Bogdan Cozma a obţinut o medalie de bronz la proba de artă culinară, iar cofetarul Alexandru Chitic, antrenat de Carmela Dragomir, una de aur.

Cupa Mondială în Gastronomie EXPOGAST 2018 este una dintre cele mai importante competiţii internaţionale destinate bucătarilor şi cofetarilor profesionişti. Anul acesta s-au înscris 30 echipe naţionale la seniori şi 15 echipe la junior şi mai multe echipe regionale. De asemenea, la probele de catering comunitar s-au înscris şi echipe de bucătari militari.

Loading...