Fără zahăr, cu ingrediente sănătoase, acest desert e un deliciu pentru orice vegan şi nu numai. Este atât de bun, încât nici nu faci diferenţa!

 

Ingrediente

1 banană mare, bine coaptă

50 g nuci caju

1 avocado bine copt

25 g pudră de cacao 

1 lingură sirop de agave

½ linguriţă scorţişoară pudră

1 linguriţă extract de vanilie

1 praf de sare

100 ml lapte de cocos, opţional

 

Laşi nucile caju la înmuiat în apă rece, o oră. Descojeşti banana şi o tai bucăţi. Cureţi avocadoul de coajă şi înlături sâmburele. Într-un blender, pui bucăţile de banană, nucile caju, avocado, cacaua, siropul de agave, extractul de vanilie, pudra de scorţişoară şi sarea. Mixezi până obţii o compoziţie cremoasă.

Dacă doreşti să aibă o textură mai subţire, adaugi laptele de cocos. Dai la frigider cel puţin 30 de minute. Decorezi budinca după imaginaţie.

FOTO Shutterstock