Dacă ai renunţat la zahăr, indiferent de motiv, şi vrei totuşi să mănânci ceva dulce, poţi prepara o budincă de griş după reţeta noastră.

Ingrediente (2 porţii)

100-150 g griş
100 g stafide
8 cireşe confiate
750 ml lapte
50-60 g fructoză
esenţă de vanilie
3 ouă
30 g unt
200 ml sos făcut din fructe congelate
1 praf de sare

Mod de preparare

Laşi stafidele la înmuiat în apă caldă. Pui la fiert laptele cu esenţa de vanilie şi sarea şi adaugi grişul în ploaie. Laşi să fiarbă 10 minute, amestecând continuu. Baţi ouăle ca pentru omletă, tai cireşele confiate în două, scurgi stafidele. Iei grişul de pe foc, încorporezi fructoza, ouăle bătute, stafidele şi cireşele, apoi omogenizezi. Torni totul într-o formă, o pui pe baie de aburi şi o laşi 45 de minute. Când e gata, aştepţi să se răcească, apoi tai cu un pahar forme rotunde şi le răstorni pe farfurie. Decongelezi fructele şi le mixezi. Acesta e sosul de fructe pe care îl vei turna peste fiecare budincă.

Loading...