Mmm...ce gust fin şi ce apetisantă este această budincă!

Ce ai nevoie

4 ouă
7 linguri zahăr
7-8 linguri griş
1 plic praf de copt
500 ml lapte
1 fiolă esenţă de vanilie

Cum se prepară

Se freacă spumă gălbenuşurile cu patru linguri de zahăr, se adaugă treptat grişul amestecat cu praful de copt. Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare până se întăresc. Se încorporează albuşurile în compoziţia de gălbenuşuri, amestecând uşor de jos în sus. Se toarnă compoziţia în forme individuale unse şi tapetate şi se coc în cuptorul încins circa 40-45 de minute, în funcţie de cuptor.Se înfierbântă laptele amestecat cu trei linguri de zahăr şi esenţa de vanilie. Când budinca este coaptă, se scot formele şi se toarnă încet laptele, până îl absoarbe pe tot. Se poate servi pudrată cu scorţişoară.

Loading...
Evaluează articolul