Cu siguranţă că vei fi cucerită de acest desert încă de la prima linguriţă. Budinca de lapte cu pişcoturi poate fi servită şi de copii, dacă înlocuieşti cafeaua cu compot.

De ce ai nevoie pentru budincă de lapte

Pentru budincă

500 ml lapte

50 g amidon

150 g zahăr

3 pişcoturi

1 ceaşcă cafea

Pentru aluatul crocant

150 g unt

180 g făină

70 g migdale

2 linguri zahăr

2 ceşti cafea

Cum se prepară budinca de lapte cu pişcoturi

Pentru aluat, zdrobeşti migdalele, adaugi făina, untul, zahărul, cafeaua şi frămânţi până când obţii o consistenţă nisipoasă.

Pui în tavă şi dai la cuptor 15-20 de minute.

Pentru budincă, pui laptele pe foc, adaugi amidonul, zahărul şi amesteci până când se îngroaşă. Pui în forme pe jumătate, aşezi pişcoturi înmuiate în cafea şi acoperi cu budincă, apoi dai la frigider cel puţin 3 ore.

Serveşti budincă cu aluatul crocant.

Sursa http://mrsmastercheffa.altervista.org/

Loading...