Cel mai bun aperitiv pentru acest weekend este o budincă de legume şi curcan.

Ingrediente pentru budincă de legume şi curcan

300 g piept de curcan
2 morcovi
1 rădăcină de pătrunjel
1 bulb de ţelină mică
5 cartofi
4 ouă
3-4 castraveţi muraţi
1/2 gogoşar murat
3 linguri de mazăre
pătrunjel verde
sare
piper

Mod de preparare pentru budincă de legume şi curcan

Se pune carnea la fiert în apă cu puţină sare, se curăţă cu grijă spuma formată, apoi se adaugă legumele curăţate, spălate şi netăiate. Se lasă să fiarbă, la foc mic, circa 25 de minute. Se strecoară, păstrând zeama pentru prepararea unei supe, eventual cu găluşte. Cartofii se pasează, iar restul legumelor şi carnea se taie cubuleţe. Se pun toate într‑un castron, se adaugă peste ele mazărea, gălbenuşurile, gogoşarul şi castraveţii muraţi, ­tăiaţi cubuleţe. Se condimentează cu sare şi piper, după gust, şi se încorporează uşor lbuşurile bătute spumă. Se toarnă amestecul într-o formă de tort unsă şi tapetată şi budinca de legume şi curcan se introduce la cuptor pentru 30 de minute, la foc potrivit.

Loading...