Fructe de sezon, caisele sunt foarte gustoase şi în diverse deserturi.

Ingrediente (1 tavă)

200 g orez
600 ml lapte
4 ouă
3 linguri zahăr pudră
coaja de la 1 lămâie
1 linguriţă unt
1 praf sare
10-12 caise, tăiate jumătăţi
sirop de fructe, opţional

Mod de preparare

Separi albuşurile de gălbenuşuri. Speli orezul în mai multe ape, îl fierbi în lapte cu puţină sare, apoi îl laşi să se răcească. Freci spumă gălbenuşurile cu zahărul, adaugi orezul fiert, coaja de lămâie şi amesteci bine.

Adaugi untul topit, albuşurile bătute spumă tare şi le amesteci uşor cu o lingură de lemn. Torni jumătate din compoziţia obţinută într-o tavă tapetată, aşezi un strat de caise, adaugi restul de orez şi apoi încă un strat de fructe.

Laşi la cuptor, la foc potrivit, până se rumeneşte bundinca, apoi o stropeşti cu puţin sirop de fructe, după preferinţe.

Loading...