Un desert inedit cu care să-ţi impresionezi apropiaţii

Ce ai nevoie

800 g prune
250 ml lapte
2 gălbenuşuri
1 pliculeţ zahăr vanilat
100 g unt
500 g pâine feliată
unt pentru uns forma

Pentru crema de vanilie
1 l lapte
2 plicuri budincă de vanilie
4 linguri zahăr pudră

Cum se prepară

Pentru crema de vanilie, se amestecă praful de budincă cu puţin lapte. Restul de lapte se pune pe foc cu zahărul şi se aduce la punctul de fierbere. Se adaugă praful de budincă dizolvat şi se lasă, la foc mic, până se îngroaşă, amestecându-se continuu. Se spală prunele, se scot sâmburii şi se taie în sferturi. Se amestecă gălbenuşurile cu zahărul vanilat, cu laptele şi untul topit. Feliile de pâine se taie în sferturi. Se unge un castron termorezistent cu unt, se aşază pe fund jumătate din feliile de pâine, se toarnă o treime din amestecul de lapte, ouă şi unt, se pune jumătate din prune şi se întinde jumătate din crema de vanilie. Se repetă încă o dată operaţiunea. Se acoperă totul cu restul feliilor de pâine şi se toarnă amestecul de lapte care a rămas. Se întroduce în cuptorul preîncălzit la 180° C timp de 40-45 de minute.

Loading...