Iată o legumă pe care o poţi folosi cu succes în numeroase reţete. Pentru un plus de savoare, o poţi combina cu carne, bacon, caşcaval, precum şi cu multe alte legume. Rezultatul va fi unul pe măsură şi, la final, te vei linge pe degete! Încearcă şi tu reţeta de budincă de varză.

Ingrediente

1 linguriţă ulei
150 g carne de porc, tăiată cubuleţe
1 varză dulce, potrivită
3 ouă
3 linguri pesmet
150 g caşcaval
sare
piper
unt, pentru uns tava

Mod de preparare

Încingi uleiul într-o tigaie şi prăjeşti carnea de porc. O scoţi pe hârtie absorbantă şi o laşi la răcit. Caşcavalul îl tai cubuleţe şi păstrezi o parte pentru decor.

Toci varza şi o fierbi în apă cu un praf de sare. După ce a dat în clocot, o laşi 10 minute într-o sită, să se scurgă. Baţi ouăle, le amesteci cu varza scursă, adaugi pesmetul şi caşcavalul tăiat cubuleţe. Condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi încorporezi carnea prăjită. Ungi o tavă cu unt şi răstorni compoziţia, apoi o dai la cuptor, până se rumeneşte budinca. La final, razi caşcavalul păstrat.

Foto: Profimedia

Loading...