Budincă din fasole cu şuncă

budinca de fasole cu sunca jpeg

Fasolea uscată este regeneratoare, nutritivă, energetică şi diuretică. Contribuie la refacerea sistemului nervos şi la sănătatea rinichilor. Este foarte săţioasă şi nutritivă, motiv pentru care şi noi vă oferim azi o reţetă de budincă din fasole cu şuncă.

Budincă din fasole cu şuncă - Ingrediente

1 ceapă 150 g fasole fiartă 500 g ciuperci 6-7 roşii bine coapte 1 vânătă 1 legătură pătrunjel 200 ml smântână 150 g şuncă 2-3 căţei de usturoi 100 g caşcaval sare piper ulei

Budincă din fasole cu şuncă - Cum se prepară

Se căleşte ceapa tocată mărunt până devine aurie, se adaugă ciupercile şi vânăta tăiată cubuleţe, amestecând continuu, la foc iute, până se evaporă apa lăsată de legume. Se pun roşiile tăiate bucăţi, fasolea, şunca tăiată cubuleţe şi pătrunjelul tocat fin. Se condimentează cu sare şi piper şi se mai fierbe 5 minute la foc iute. Se adaugă usturoiul tăiat mărunt şi smântâna. Se pune compoziţia într-o tavă unsă şi tapetată, se rade caşcaval deasupra şi se dă la cuptor.