Aroma aceste budinci din pâine te poate delecta în orice moment al zilei.

Ingrediente

500 g pâine mai veche
1 l lapte
5 ouă
2 căni zahăr
2 plicuri zahăr vanilat
3 linguri stafide
1 linguriţă scorţişoară

Pentru sos
60 g unt
1 cană zahăr
2 linguri apă
1/2 cană frişcă lichidă

Cum se prepară

Pentru sos, se amestecă apa cu zahărul şi se pune pe foc. Se lasă până se topeşte ­zahărul şi se adaugă ­untul, amestecând continuu. Când s-a încorporat tot ­untul, se adaugă frişca, amestecând energic. Se poate păstra la frigider, încălzindu-l la ­bain-­marie când este ­folosit.

Se feliază pâinea şi se toarnă laptele fierbinte peste ea. Se bat ouăle cu zahărul şi zahărul vanilat, se adaugă scorţişoara şi se toarnă peste pâinea înmuiată în lapte. Se adaugă stafidele şi se amestecă bine, să se omogenizeze compoziţia. Se toarnă amestecul într‑o formă rotundă, unsă şi tapetată, şi se coace o oră, la foc potrivit. Se răstoarnă pe un platou şi se toarnă sosul peste budincă.

Loading...