Seminţele de susan, albe, negre, galbene, cafenii sau roşii, cu coaja pe ele sau decorticate, întregi sau măcinate, crude neapărat, sunt adevărate seminţe ale vieţii. Pentru a beneficia de proprietăţile lor, foloseşte-le în diverse preparate.

Ai nevoie de (4 porţii)

4 ouă
300 g caşcaval
150 g făină
½ plic praf de copt
piper
100 g seminţe susan
100 g pesmet
sare
ulei, pentru prăjit

Mod de preparare

Separi gălbenuşurile de albuşuri. Dai caşcavalul prin răzătoarea mică şi-l pui într-un vas. Adaugi gălbenuşurile, făina, piperul şi praful de copt. Amesteci. Baţi bine albuşurile cu puţină sare şi torni peste compoziţia de caşcaval. Omogenizezi bine şi, cu mâna umezită în apă, formezi biluţe. Le tăvăleşti apoi prin pesmet amestecat cu susan. Le prăjeşti în baie de ulei şi le scoţi pe un şervet absorbant, pentru eliminarea surplusului de grăsime.

Loading...