Nutriţioniştii recomandă consumul de peşte de două ori pe săptămână, indiferent dacă este gras, slab, oceanic sau de crescătorie, pentru că este bogat în proteine de calitate şi acizi graşi Omega-3. Sunt situaţii, însă, când consumul de peste este periculos pentru sănătate.

Sunt numeroase voci care atenţionează asupra conţinutului de mercur din peştii oceanici. Dacă ar fi să le dăm crezare, ar trebui să nu mai mâncăm macrou, ton, păstrăv şi alte specii de peşti de apă sărată, expuşi în frigiderele din magazine.

Din păcate, este adevărat că peştele oceanic, fructele de mare, scoicile sunt adevăraţi „bureţi“ care absorb mercurul şi alte substanţe toxice din apă.

Să mai mâncăm peşte? Da, cu moderaţie!

Putem consuma la discreţie carne de peşte autohton şi până la de trei ori pe săptămână peşte oceanic.

continuarea pe clickpentrufemei.ro

Loading...