M-am gândit de mult timp să fac această reţetă, dar niciodată nu m-am pregătit din timp cu toate ingredientele necesare. De data aceasta, şi pentru că s-au anunţat musafiri la masă, am pregătit cea mai bună reţetă de cannelloni cu carne de vită, o reţetă italiană foarte delicioasă.

Cannelloni cu carne de vită. Reţetă italiană - Ingrediente

10 cannelloni

Pentru umplutura de ricotta şi spanac
1 ½ cană brânză ricotta
60 g parmezan răzuit
120 g cremă de brânză, moale
5 mâini spanac
3 căţei de usturoi, tocaţi fin
2 gălbenuşuri
sare
piper

Pentru sosul bolognez
500 g carne tocată de vită
1 pahar suc de roşii
2 morcovi mici, tocaţi
1 tijă ţelină
⅓ cană ceapă tocată
½ lingură zahăr
sare piper

Cannelloni cu carne de vită. Reţetă italiană - Mod de preparare

Pune cam o lingură de ulei într-o cratiţă la foc mediu. Când s-a încins, pune usturoiul şi sotează-l. Pune frunzele de spanac şi lasă pe foc câteva minute, amestecă, să se înmoaie. Presară sare şi apoi scurge spanacul printr-o strecurătoare desupra unui vas şi dă la o parte să se răcească. Scurge lichidul din spanac când s-a răcit.

În aceeaşi cratiţă, pune 1-2 linguri ulei la flacără medie. Adaugă ceapa, ţelina şi morcovul. Sotează până când ceapa şi ţelina s-au mai înmuiat şi devin translucide. Adaugă carnea tocată, piper şi lasă pe foc cu ceapa, morcovii şi ţelina.

Adaugă sosul de roşii şi lasă să fiarbă 20 de minute. Dă deoparte. În timp ce sosul bolognez clocoteşte, pregăteşte umplutura de ricotta. Pune ricotta, parmezanul, crema de brânză, gălbenuşurile şi spanacul cu usturoi într-un vas. Amestecă bine. Presară sare şi piper după gust şi transferă umplutura într-un poş sau într-o pungă tăiată la un colţ.

Pune cannelloni într-o tavă într-un singur strat. Acoperă cu apă fiartă şi apoi acoperă tava cu folie de aluminiu şi lasă deoparte 5 minute. Scurge apoi lichidul din tavă.

Încinge cuptorul. Întinde un strat generos de sos bolognez pe fundul unei tăvi termorezistente, în care pot încăpea cele 10 cannelloni. Umple cannelloni cu compoziţia de ricotta şi spanac şi aşază-i peste sosul bolognez. Mai adaugă din el peste cannelloni şi presară parmezan.

Acoperă tava cu folie şi dă la copt 20 de minute. Dă folia la o parte, dă focul mai tare şi mai lasă 10 minute până când se rumenesc. Serveşte cu parmezan şi busuioc pe deasupra.

sursa: http://www.theflavorbender.com/

Cannelloni cu carne de vită

Cannelloni cu carne şi sos bechamel

Cannelloni cu spanac şi caşcaval

Loading...
Evaluează articolul