Carne tocată de vită cu orez şi stafide FOTO

Carne tocata de vita cu orez si stafide jpeg

Vrei să îi răsfeţi pe cei dragi cu un preparat diferit de tot ceea ce ai gătit până acum? Încearcă reţeta pe care ţi-o recomandăm astăzi. Prietenii vor fi încântaţi de această combinaţie gustoasă.

Ingrediente (4-5 porţii)

280 g orez cu bobul mediu ulei de măsline 1 ceapă roşie mică, tocată fin 450 g carne slabă de vită sau miel, tocată 1 ¾ linguriţe ienibahar 1 linguriţă usturoi pudră ¾ linguriţă cuişoare măcinate ¾ linguriţă scorţişoară sare piper ½ legătură pătrunjel verde, tocat 50 g seminţe de pin prăjite, opţional 50 g migdale feliate prăjite, opţional 75 g stafide negre

Mod de preparare

Înmoi orezul în apă rece aproximativ 15 minute sau până când vezi că poţi să spargi un bob de orez între degete. Când este gata şi s-a înmuiat, scurgi bine orezul.

Între timp, încălzeşti 1 lingură de ulei de măsline într-o oală mare. Pui ceapa tocată în ulei şi o rumeneşti la foc mediu-mare. Adaugi carnea tocată de vită sau miel şi o rumeneşti un pic. Apoi condimentezi amestecul de carne cu ¼ linguriţă ienibahar, 1 linguriţă de usturoi pudră, ½ linguriţă cuişoare măcinate, ½ linguriţă scorţişoară, sare şi piper, după gust. Amesteci până se combină carnea cu condimentele şi o rumeneşti până este complet făcută (are o culoare maronie uniformă), 8-10 minute.

image

Scurgi grăsimea, dar laşi carnea în aceeaşi oală.

Acoperi carnea cu orezul înmuiat în prealabil. Condimentezi orezul cu puţină sare şi cu restul de ienibahar, cuişoare măcinate şi scorţişoară. Adaugi 2 căni şi jumătate de apă şi 1 lingură de ulei de măsline, ca să acopere orezul.

image image

Dai flacăra la foc mare şi laşi lichidul să dea uşor în clocot. Laşi să fiarbă până când lichidul a scăzut vizibil.

image

Apoi dai flacăra la foc mic şi acoperi oala. Laşi să fiarbă 20 de minute sau până când lichidul a fost complet absorbit, iar orezul nu mai este tare, şi nici nu se lipesc boabele între ele. Iei vasul de pe foc.

image

Aşezi un platou mare în dreptul vasului cu orez. Cu grijă, întorci oala, astfel încât conţinutul să se răstoarne frumos pe platou, iar stratul de carne să fie deasupra stratului de orez. Decorezi mâncarea cu pătrunjel, seminţe de pin prăjite, migdale şi stafide.

Sursa + foto: www.themediterraneandish.com