Dacă ai o tigaie sau cratiţă cu fundul mai gros, o poţi folosi pentru a prepara aceşti cartofi. De asemenea, poţi folosi orice tip de carne doreşti: vită, porc sau pui. Sau poţi testa o combinaţie de mai multe cărnuri.

Ingrediente (4-6 porţii)

Pentru carne

600-700 grame carne de porc, pui sau vită
sare, după gust
piper, după gust
1 linguriţă condimente

Pentru cartofii la tigaie

6-8 cartofi
sare, după gust
½ linguriţă condimente
piper, după gust
1 morcov mare
1/2 ardei gras roşu
1 căţel de usturoi
120 ml ulei
1 ceapă mică
1 legătură pătrunjel sau coriandru

Mod de preparare

Tai carnea în bucăţi potrivite. Condimentezi cu sare, piper negru măcinat şi condimentele tale favorite. Amesteci şi o laşi deoparte.
pasul1
Cureţi cartofii şi îi tai în 4-5 felii mai groase. Îi speli sub un jet de apă rece şi îi laşi să se scurgă (poţi să îi ştergi prin tamponare cu un prosop de hârtie), chiar înainte de a-i pune în tigaie.

Încingi uleiul la foc mare. Când e gata, adaugi jumătate dintre cartofi şi îi prăjeşti tot la foc mare până devin aurii şi crocanţi la exterior. Dacă este nevoie, amesteci până când cartofii sunt rumeniţi pe toate părţile, aproximativ 8 minute. Îi muţi într-un bol şi condimentezi cu sare, condimente şi piper, amesteci bine şi îi acoperi.
pasul2
Adaugi carnea în tigaie şi o rumeneşti 8-10 minute, până devine crocantă şi se rumeneşte frumos.
pasul3
Între timp, cureţi morcovii şi speli ardeiul, tai legumele în fâşii, apoi cureţi ceapa şi o tai în două.
pasul4
Când carnea este rumenită, adaugi usturoiul, ceapa, morcovul, ardeiul gras şi cartofii. Dai focul mai mic, acoperi tigaia cu un capac şi rumeneşti totul alte 25 -35 de minute.

Amesteci uşor în timp ce se prăjesc, dar nu prea des. Timpul de prăjire poate varia în funcţie de tigaia pe care o foloseşti. Dacă foloseşti porc sau vită, vei găti ingredientele aproximativ 45 de minute până la o oră, astfel încât carnea să fie moale.
pasul5
Chiar înainte de servire, adaugi pătrunjel în tigaie şi pui iar capacul peste ingrediente. Serveşti imediat aceşti cartofi la tigaie cu carne.
pasul6
Sursa+foto: valentinascorner.com

Loading...