O porţie de cartofi copţi cu sos de brânză, vă rog! O reţetă simplă şi delicioasă, pe care o poţi pregăti la tine acasă.

Ingrediente

450 g cartofi
2 linguri ulei
100 g parmezan, ras
1 lingură usturoi, pisat
1 linguriţă mix de condimente
pătrunjel proaspăt tocat, după gust
sare
piper

Pentru sos

200 g brânză feta sau telemea, rasă
1 linguriţă amidon de porumb
230 ml lapte
1 roşie, tocată
½ ardei gras sau iute, tocat
½ ceapă, tocată
sare
piper

Mod de preparare – Cartofi copţi cu sos de brânză

Preîncălzeşti cuptorul la 220 °C. Tapetezi o tavă cu hârtie de copt. Speli cartofii şi îi usuci pe un prosop de hârtie. Îi tai felii şi îi amesteci într-un bol cu uleiul. Separat, combini parmezanul, usturoiul, mixul de condimente, sare şi piper, după gust. Aşezi cartofii în tavă şi îi presari cu amestecul cu brânză. Dai la cuptor 25-30 de minute.

Combini într-un bol brânza cu amidonul şi laptele şi o topeşti la microunde aproximativ 1 minut. Amesteci bine şi mai întorci în cuptorul cu microunde încă 30 de secunde până ce brânza se topeşte în totalitate. Condimentezi cu sare şi piper, după gust. Adaugi roşiile, ardeiul şi ceapa. Serveşti cartofii cu sosul de brânză şi pătrunjel.

Sursa https://www.eatwell101.com

Loading...
Evaluează articolul