Cartofi cu muştar la cuptor, de post

cartofi cu mustar jpeg

O variantă de garnitură alături de o salată proaspătă sau pur şi simplu ca fel principal în zilele de post, cartofii cu muştar la cuptor sunt extrem de gustoşi şi sunt gata cât ai bate din palme.

De ce ai nevoie pentru a pregăti cartofi cu muştar la cuptor

4 căţei de usturoi

1 kg cartofi

3 linguri ulei

3 linguri vin

muştar, după gust

sare, după gust

oregano, după gust

praf de curry sau boia, după gust

salată verde, opţional

murături, opţional

Cum pregăteşti cartofii cu muştar la cuptor

Încălzeşti cuptorul la 200 de grade. Tai cartofii cubuleţe şi îi pui într-o tavă. Condimentezi cu sare. Adaugi usturoiul tăiat, nu mărunţit, pentru a nu se arde. Într-un bol, combini muştarul cu uleiul şi cu vinul. Torni amestecul peste cartofi, apoi presari uniform curry, oregano sau boia, după gust. Acoperi cu o folie de aluminiu şi dai la copt 20 de minute. Amesteci cartofii şi îi mai laşi neacoperiţi încă aproximativ 15 minute. Serveşti cu o salată verde sau murături, dacă doreşti.

Sursa http://wishfulchef.com