Cartofi moi şi delicaţi înecaţi într-un sos rustic cu ceapă caramelizată şi caşcaval topit. Poţi folosi Emmentaler sau şvaiţer. Am omis cu bună ştiinţă un ingredient important, am spune cheie, pentru această reţetă de cartofi gratinaţi. Află ingredientul surpriză şi poţi trece la pregătirea unui delicios preparat.

Cartofi gratinaţi. Află ingredientul surpriză din acest preparat - Ingrediente

Pentru dressing
3 linguri maioneză
2 linguri lapte bătut
2 linguri smântână
1 linguriţă oţet
1 căţeul usturoi, pisat
1 lingură chives tocat
1 lingură pătrunjel, tocat
sare
piper
½ linguriţă mărar uscat
¼ linguriţă pudră de ceapă

Pentru cartofi
5 cartofi, spălaţi, curăţaţi şi tăiaţi bucăţi
1 ceapă mare, feliată
1 cană dressing
3/4 cană caşcaval (Emmentaler sau şvaiţer), răzuit
sare
piper
375 g bacon, tăiat în bucăţi

Cartofi gratinaţi. Află ingredientul surpriză din acest preparat - Mod de preparare

Pentru dressing, amesteci toate ingredientele într-un vas. Poţi pune lapte bătut cât vrei pentru a obţine consistenţa dorită. Laşi la frigider până foloseşti.

Fierbi cartofii 20 de minute. Îi scurgi şi îi dai deoparte să se răcească. Cât timp se fac cartofii, pui baconul şi ceapa într-o tigaie la foc mediu. Laşi 10-12 minute sau până se pătrunde bine baconul, iar ceapa, care s-a mai înmuiat, începe să se caramelizeze. Dai la o parte de pe foc.

Încingi cuptorul. Ungi o tavă cu puţin ulei. Aşezi cartofii în tavă în strat unfirom pe fundul vasului. Deasupra, aşezi amestecul de ceapă şi bacon. Torni dressingul deasupra şi apoi presari caşcavalul răsuit. Laşi cartofii gratinaţi la cuptor timp de 22-25 de minute sau până când se topeşte caşcavalul şi începe să se rumenească. Serveşti cartofii gratinaţi fierbinţi.

sursa: http://www.foodiecrush.com/
şi
http://www.simplystacie.net/

Cei mai buni cartofi copţi cu ulei de măsline

Cea mai gustoasă supă de cartofi cu şuncă

Cartofi cu usturoi şi parmezan

Cum să prepari cei mai buni cartofi ţărăneşti

Cei mai gustoşi cartofi cu brânză şi bacon

 

 

 

 

Loading...