Cartofi la cuptor

1 shutterstock 753370537 jpg jpeg

Aceşti cartofi la cuptor sunt atât de buni, încât pot fi un fel principal, alături de o salată. Pot fi la fel de bine şi o garnitură delicioasă, alături de o friptură mai slabă.

Ingrediente

1 kg cartofi

2 linguri untură

1-2 crenguţe rozmarin

3-4 căţei de usturoi

1 linguriţă pudră de ceapă

sare

piper 

Preîncălzeşti cuptorul la 200 °C. Într-un vas, pui 2 litri de apă cu sare, iar când clocoteşte adaugi cartofii curăţaţi şi tăiaţi jumătăţi. Îi ţii la foc mediu, 10 minute, până s-au fiert pe jumătate, apoi îi scurgi.

Pui cartofii într-o tavă, îi stropeşti cu untura topită, presari pudra de ceapă şi îi condimentezi cu sare şi piper, după gust. Adaugi în tavă crenguţele de rozmarin şi căţeii de usturoi întregi şi dai tava la cuptor, 25-30 de minute, la 190 °C, până ce cartofii s-au rumenit. Îi serveşti cu cârnaţi de casă sau cu friptura preferată.

FOTO Shutterstock