„De la ardeleni ştiu face argeşenii cartofii, aşa, cu rânduieli încete, amânat“, spune Radu Anton Roman în cartea sa „Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti“. Aşa că iată o simplă şi tradiţională de cartofi ţărăneşti.

Ingrediente pentru cartofi ţărăneşti

1 kg cartofi
2-3 cepe
1 ceşcuţă ulei
sare

Mod de preparare pentru cartofi ţărăneşti

Fierbi cartofii în coajă, tăiaţi pe jumătate, în apă sărată, dar cât să nu crape, apoi îi laşi să se răcească. Tai ceapa mărunt şi o căleşti în destul de mult ulei. Când s-au răcit cartofii, îi cureţi de coajă, îi tai bucăţi sau felii rotunde şi îi prăjeşti în ceapă. Când s-au rumenit puţin (dar nu învârţi pentru că se sfărâmă), îi potriveşti de sare şi îi laşi deoparte să mai „tragă“ din grăsime. Serveşti ca garnitură sau ca fel de mâncare de sine stătător.

sursa: „Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti“ de Radu Anton Roman

sursa foto: 123rf.com

Loading...
Evaluează articolul