Castraveciori în saramură

castraveciori in saramura jpeg

Consumul regulat de mu­rături întăreşte imunitatea, atenuează simptomele alergiilor şi ţine la distanţă cancerul. Totodată, murăturile sunt recomandate şi celor care sunt la dietă, pentru că nu au multe calorii.

Ingrediente

2 kg castraveţi 2 ½ l apă flori mărar 3 linguri sare grunjoasă 2 legături mărar proaspăt frunze vişin

Mod de preparare

Speli castraveţii, îi tai şi îi aşezi în borcane împreună cu florile de mărar şi cu frunzele de vişin. Împarţi restul ingredientelor în mod egal pentru fiecare borcan. Fierbi apa cu sarea şi, când începe să clocotească, o dai deoparte şi o torni în borcane. Ai grijă să pui metal sub ele. Fixezi capacele, le laşi să se răcească, apoi le depozitezi într-un spaţiu întunecat şi răcoros.