Vara asta, când temperaturile din termometre ating valori extrem de mari, încearcă o garnitură care te va răcori, pe bază de castraveţi şi iaurt grecesc. Reţeta pe care ţi-o recomandăm azi este foarte simplă, mai ales că este vorba de un preparat indian, numit „Raita“.

Ingrediente

¼ linguriţă sare grunjoasă
½ linguriţă zahăr alb
2 linguri mentă proaspătă, tocată
3 linguri zeamă de lămâie
480 ml iaurt grecesc
2 castraveţi lungi

Mod de preparare

Dacă vrei să-ţi faci propriul iaurt grecesc, chiar la tine acasă, este suficient să pui 590 ml iaurt simplu, degresat, într-o sită căptuşită cu mai multe straturi de tifon.

Aşezi sita peste un bol mare, acoperi şi dai la frigider peste noapte. Arunci lichidul care s-a strâns pe fundul bolului şi continui cu următoarele etape ale reţetei.

Cureţi castraveţii de coajă, le scoţi seminţele şi îi tai felii subţiri.

Într-un bol mare, amesteci castraveţii cu iaurtul, zeama de lămâie, menta tocată, zahărul şi sarea. Acoperi şi dai la frigider cel puţin 3 ore, de preferat peste noapte. Este o garnitură delicioasă şi răcoritoare, care are puţine calorii, mai ales dacă foloseşti iaurt degresat, însă poţi opta şi pentru iaurt cu grăsime.

Sursa: recipebk.com.

Loading...
Evaluează articolul