Castraveţi muraţi

shutterstock 80958508 jpeg

Odată cu sfârşitul verii, varza, gogonelele şi castraveţii sunt pe lista tuturor gospodinelor care îşi pregătesc cămara pentru iarnă. Din mulţimea de conserve, murăturile nu trebuie să-ţi lipsească din casă.

Pentru 4 l Timp de preparare: 60´ Dificultate: mică Ingrediente

3 kg castraveţi

15 căţei usturoi

1 bucată mărar întreg uscat

1 lingură piper negru boabe

3 l apă

3 linguri sare grunjoasă

Mod de preparere

Speli borcanele şi le laşi la uscat. Pui apa la fiert cu sare. Între timp aranjezi în fiecare borcan, în proporţii egale, mărarul uscat, piperul boabe, usturoiul tăiat felii şi castraveţii spălaţi.

Torni apa clocotită peste legume până le acoperă. Închizi borcanele cu capac şi le laşi până a doua zi la loc întunecat. Ulterior scurgi apa din borcane şi o pui din nou la fiert. O laşi să clocotească 3-4 minute, apoi o torni peste castraveţi.

Mai laşi o zi să se mureze. În următoarea zi procedezi la fel, pui capacele la borcane, le acoperi cu o pătură şi după aceea le păstrezi la loc întunecat şi răcoros.

sursa foto: Shutterstock