Această reţetă începe cu un aluat clasic de tort pe bază de cacao, însă magia se petrece atunci când un amesteci de pudră de cacao şi zahăr brun este presărat peste compoziţie şi apoi apa clocotită este turnată peste întreaga compoziţie. Nu te speria dacă ai senzaţia că va ieşi un adevărat dezastru din acest desert o dată ce l-ai băgat la cuptor. Ceea ce va ieşi la final este un adevărat deliciu, special pentru iubitorii deserturilor cu ciocolată.

Ingrediente

100 g făină
150 g zahăr tos
1 ½ linguriţă praf de copt
½ linguriţă bicarbonat de sodiu
¼ linguriţă sare
35 g + 25 g cacao pudră (neîndulcită)
120 ml lapte
3 linguri unt (nesărat), topit
1 ½ linguriţe esenţă de vanilie
110 g zahăr brun
420 ml apă clocotită
spray de gătit, pentru uns tava
zmeură, frişcă bătută şi frunze de mentă, pentru ornat

Mod de preparare

Încălzeşti cuptorul la 180 de grade Celsius. Ungi cu ulei o tavă de copt pătrată sau o formă rotundă de sufleu. Combini făina, zahărul tos, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sarea şi 35 g de cacao într-un vas. Torni laptele, untul topit şi adaugi esenţa de vanilie şi amesteci până la omogenizare. Torni aluatul în tava pregătită.

Combini zahărul brun cu 25 g de cacao într-un bol mic. Presari aluatul din tavă cu acest amestec. Torni apa fierbinte peste toată compoziţia din tavă, având grijă să nu amesteci.

Dai la cuptor 35-38 de minute, până când trece testul cu scobitoarea. Laşi cel puţin 10 minute să se răcească budinca. Serveşti desertul în boluri şi ornezi budinca cu frişcă, zmeură şi frunze de mentă proaspătă.

Sursa + foto: www.dinneratthezoo.com

Loading...