Fructe prin excelenţă bogate ăn potasiu care ajută la sănătatea inimii şi a creierului, prunele pot fi preparate în mai multe deserturi. Combinaţia de azi, a fost cea de brânză şi prune, şi ne-a plăcut foarte mult. Aşadar, vă poftim la o felie din cea mai bună tartă cu brânză şi prune.

Cea mai bună tartă cu brânză şi prune - Ingrediente

Pentru aluat
220 g făină
110 g unt nesărat
1 vârf cuţit de sare
50 g zahăr tos
1 ou bătut

Pentru cremă
200 g brânză de vaci
100 g zahăr
2 ouă
100 ml smântână
esenţă vanilie
zeama de la 1 lămâie
300 g prune

Pentru uns
20 g unt

Cea mai bună tartă cu brânză şi prune - Mod de preparare

Într-un vas pui făina cernută şi sarea. Separat, mixezi untul şi zahărul. Adaugi oul bătut şi mixezi în continuare, până când acesta este complet încorporat. Adaugi făina şi amesteci până se formează un aluat, pe care-l împachetezi într-o folie alimentară. Ţii la frigider 20 de minute.

Scoţi aluatul şi-l întinzi. Ungi o formă de tartă cu unt şi pui aluatul. Împachetezi tarta cu folie de aluminiu şi o dai la frigider 20 de minute. Scoţi tava, pui hârtie de copt peste aluat şi presari boabe de fasole sau de orez. Laşi la cuptor până se rumeneşte aluatul. Scoţi tava din cuptor, dai la o parte hârtia de copt şi laşi să se răcească.

Mixezi brânza de vaci până devine pufoasă. Adaugi zahărul şi mixezi până când acesta se topeşte. Încorporezi ouăle, smântâna, esenţa de vanilie, zeama de lămâie până obţii o cremă spumoasă şi moale.

Cureţi prunele de sâmburi şi le tai jumătăţi. Torni crema peste aluatul răcit şi aşezi prunele deasupra. Laşi la cuptor 30-35 de minute.

Tartă cu pere şi ciocolată

Cea mai gustoasă tartă cu zmeură

Tartă cu brânză şi afine

Loading...