Cea mai bună terină cu caşcaval

Terrine de poivrons marinés au morbier jpeg

Dacă nu vrei să petreci mult timp în bucătărie, atunci trebuie să încerci această reţetă şi să te bucuri de combinaţia de ardei gras şi caşcaval.

Ingrediente

2 legături pătrunjel verde 6-7 ardei (roşii, portocalii şi verzi) 500 g caşcaval tare 3 căţei usturoi pisaţi ulei oţet sare piper

Mod de preparare

Speli ardeii şi îi coci. Toci pătrunjelul şi tai caşcavalul felii. Când ardeii sunt gata, îi dai cu sare, îi laşi să se răcească în coajă, într-o pungă închisă. Îi descojeşti, îndepărtezi seminţele şi cotoarele şi îi laşi jumătate de oră într-un amestec de ulei cu oţet, usturoi, sare, piper şi puţină apă, cât să-i acopere. Apoi îi scurgi bine.

Într-o tavă de chec, în care ai întins o folie transparentă unsă cu ulei, aşezi o felie de caşcaval, apoi ardei copt, presari pătrunjel tocat, pui încă o felie de caşcaval şi alternezi ardeii în funcţie de culoarea lor. Ultimul strat e de ardei cu pătrunjel presărat. Acoperi cu folia şi dai la frigider cel puţin 30 de minute. Răstorni, scoţi folia şi poţi servi.