Iată un preparat extrem de săţios: pâinea cu legume. Reţeta pe care ţi-o prezentăm astăzi nu e foarte complicată, aşa că îi poţi răsfăţa pe cei dragi cu o felie de pâine care împrumută din savoarea legumelor.

Cea mai simplă reţetă de pâine cu legume - Ingrediente

1 dovlecel
1 ardei gras roşu
1 morcov
2 linguri ulei
1 ceapă roşie
350 g făină integrală
7 g drojdie
2 linguri busuioc proaspăt
125 ml apă călduţă

Cea mai simplă reţetă de pâine cu legume - Mod de preparare

Dai morcovul şi dovlecelul prin răzătoare şi storci bine legumele pentru a elimina zeama. Toci ceapa şi ardeiul. Încingi o lingură de ulei într-o tigaie şi căleşti ceapa până se înmoaie. Apoi adaugi dovlecelul, ardeiul şi morcovul şi laşi la foc mic câteva minute.

Laşi să se evapore tot lichidul. Încingi cuptorul şi toci busuiocul. Amesteci făina cu drojdia, apoi adaugi legumele, busuiocul şi restul de ulei şi amesteci bine. Încorporezi apa călduţă şi frămânţi continuu. Presari făină pe suprafaţa de lucru, treci aluatul prin ea şi îl laşi deoparte, la temperatura camerei, 10 minute.

Aşezi aluatul într-un vas rotund şi uns cu ulei, acoperi cu un prosop şi-l mai laşi la loc cald 30 de minute, până când îşi dublează volumul. Când e gata, îl scoţi din vas şi îl aşezi într-o formă de cozonac. Coci în cuptorul preîncălzit 40 de minute.

Loading...