Secretul pentru a găti o carne suculentă nu este atât de complicat pe cât ai crede la prima vedere. Această reţetă este un exemplu în acest sens. Vei descoperi cum se prepară carnea de pui cu ajutorul berii şi cât de delicioasă poate fi această mâncare.

Cea mai fragedă carne de pui la cuptor – Ingrediente

1 ceapă roşie
2 fire de ceapă verde
30 g coriandru
1 dovlecel
1 ardei gras
1 pui întreg
1 lingură ulei
1 linguriţă boia
350 ml bere la cutie
1 crenguţă de rozmarin
1 căţel de usturoi
80 g frunze de rucola
80 g seminţe de pin
zeama de la 1 lămâie
sare
piper

Cea mai fragedă carne de pui la cuptor – Mod de preparare

Preîncălzeşti cuptorul la 180 de grade Celsius. Tai ceapa roşie julienne, tai ceapa verde rondele, toci fin coriandrul şi tai dovlecelul şi ardeiul gras în bucăţi mari.
pasul1
Îndepărtezi gâtul şi măruntaiele de la pui, îl ungi cu ulei vegetal şi îl condimentezi cu sare, piper şi boia.
pasul2
Aranjezi ceapa tocată, ardeiul gras şi dovlecelul într-o tigaie care rezistă la temperaturile din cuptor, le amesteci cu puţin ulei şi le condimentezi cu sare şi piper. Deschizi cutia de bere şi arunci jumătate din cantitatea de lichid. Pui rozmarinul şi usturoiul în cutia de bere, introduci recipientul în pui (prin partea de jos) şi aşezi pasărea în poziţie verticală în tigaie. Dai tigaia la cuptorul încins şi laşi carnea să se coacă aproximativ 40-45 de minute.
pasul3
Scoţi carnea din cuptor şi o laşi să se odihnească aproximativ 5-10 minute, apoi tai puiul după cum doreşti, în mai multe porţii.
pasul4
Adaugi frunzele de rucola, ceapa verde, coriandrul şi seminţele de pin în tigaie. Le amesteci bine cu legumele coapte anterior. Aşezi din nou bucăţile de pui în tigaie şi condimentezi cu zeamă de lămâie, sare şi piper. Serveşti mâncarea cât este caldă.
pasul5
Sursa + foto: kitchenstories.io

Cea mai bună reţetă de pui la cuptor cu legume de toamnă

Cele mai bune pulpe de pui la cuptor

Rulouri de pui la cuptor – Reţetă mexicană simplă

Pulpe de pui la cuptor, cu roşii dulci

Loading...
Evaluează articolul