Îţi plac mâncărurile picante, iar ardeiul iute nu îţi face rău la stomac? Atunci cu siguranţă reţeta următoare va fi pe placul tău. Răsfaţă-te acum cu o porţie de aripioare picante!

Cele mai bune aripioare picante – Ingrediente (4 porţii)

1 kg aripioare de pui
4 linguri de muştar
50 ml ulei vegetal
2 linguri sos de soia
½ lingură sos picant
1 lingură oţet alb
1 lingură pastă de tomate
4 linguri zahăr brun
1 lingură pudră de paprika (picantă)
2 căţei de usturoi
sare
piper

Cele mai bune aripioare picante – Mod de preparare

Amesteci într-un bol mare muştarul, uleiul vegetal, sosul de soia, sosul picant din comerţ, oţetul, pasta de tomate, zahărul brun, paprika, usturoiul pisat, sarea şi piperul pentru a obţine marinata.
pasul1
Marinezi aripioarele de pui într-o pungă cu fermoar. Le laşi acoperite şi le dai la rece cel puţin 2 ore sau peste noapte, pentru a permite aromelor să pătrundă în carne.
pasul2
Preîncălzeşti cuptorul la 180 de grade Celsius, apoi iei aripioarele marinate şi le aşezi în tava aragazului, pregătită cu hârtie de copt.
pasul3
Dai aripioarele la cuptorul încins, în prealabil, aproximativ 30 de minute, până se rumenesc. Le întorci după 15 minute, astfel încât să se rumenească uniform pe ambele părţi. Serveşti aceste aripioare picante cu diverse sosuri, după preferinţă.
pasul4
Sursa + foto: kitchenstories.io.

Ciorbă cu aripioare de pui şi curry

Aripioare de pui preparate în stil mediteranean

Aripioare picante în sos de bere

Aripioare picante cu sos de soia

VIDEO Aripioare de pui cu miere şi chili

Loading...