Reţeta pe care ţi-o prezentăm azi are tot ceea ce îţi poţi dori de la o porţie de clătite: acestea sunt pufoase, dulci şi săţioase. În doar 20 de minute, vei obţine un desert delicios, din bucătăria americană.

Ingrediente (4 porţii)

250 g făină
2 linguriţe praf de copt
2 linguri zahăr
1 praf sare
2 ouă
320 ml lapte
2 linguri unt topit şi lăsat la răcit
fulgi de ciocolată, opţional
sirop de arţar, opţional
unt, pentru prăjit

Mod de preparare

Combini făina, praful de copt, zahărul şi sarea şi dai compoziţia deoparte. Separat, baţi ouăle cu laptele, apoi încorporezi untul topit şi amesteci până se omogenizează. Torni ingredientele lichide peste ingredientele uscate şi amesteci până se combină, chiar dacă arată ca un aluat cu cocoloaşe.

Încingi o tigaie la foc mediu şi adaugi suficient unt ca să acopere toată suprafaţa. Torni aluatul cu un polonic, în cercuri mici. Dacă vrei, presari fulgi de ciocolată. Prăjeşti clătita până se rumeneşte, aproximativ 1-2 minute. O întorci pe partea cealaltă şi o mai ţii 30 de secunde. Dacă este nevoie, adaugi mai mult unt şi reglezi flacăra, ca să nu se lipească sau să se ardă clătitele. Le serveşti imediat, cu sirop de arţar sau cu unt.

Sursa + foto: kitchenstories.io

Pizza cu aluat de clătite

Clătite cu ceapă FOTO

Clătite cu somon afumat, un deliciu la mesele festive

Loading...