Chec cu brânză
Cu un gust acrişor, dar foale moale şi pufos, acest chec cu brânză este bucuria pauzei de cafea.
De ce ai nevoie pentru chec cu brânză
400 g făină
1 lingură praf de copt
1 praf de sare
340 g unt
260 g cremă de brânză
550 g zahăr
1 ligură esenţă de vanilie
coaja de la 1 lămâie
6 ouă
Cum se prepară chec cu brânză
Dai drumul la cuptor şi aşezi hârtie de copt într-o tavă de copt. Amesteci într-un vas făina, praful de copt şi sarea. Mixezi crema de brânză şi untul până devin ca o spumă. Încorporezi treptat zahărul şi baţi până se dizolvă. Adaugi coaja de lămâie şi vanilia, iar la final pui ouăle, unul câte unul. Presari făina şi amesteci până se omogenizează. Torni compoziţia în tavă, o nivelezi şi o dai la cuptor până trece testul scobitorii.
Sursa foto http://www.sadafsculinaryadventures.com