Chec în două culori, cu vanilie şi cacao

1 chec duo cu vanilie si cacao jpg jpeg

Această reţetă de chec în două culori, cu vanilie şi cacao este un desert rapid, se prepară cu puţin ingrediente, şi va fi pe placul tuturor celor din familie. În plus, aspectul bicolor va arăta şi mai bine pe masa festivă, în cazul în care alegi să-l faci de sărbători. Este gata în maximum o oră, cu tot cu coacere.

Ingrediente pentru Chec în două culori, cu vanilie şi cacao

  • 4 ouă
  • 250 g făină
  • 200 g zahăr
  • 150 g unt
  • 6 linguri lapte
  • 2 linguri cacao
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1/2 plic zahăr vanilat
  • 1 vârf de sare

Mod de preparare Chec în două culori, cu vanilie şi cacao

Ia un bol şi amestecă în el unt, zahăr, ouă, un praf de sare, lapte, praf de copt, esenţa de vanilie şi coaja de lămâie. Mixează bine cu un mixer sau cu o lingură şi asigură-te că zahărul s-a topit complet. În compoziţia obţinută adaugă treptat făina până când obţii un aluat neted, fără cocoloase şi pufos. Împarte aluatul în două părţi egale, iar la una din ele adaugă câteva linguri de cacao.  

Foloseşte o tavă îngusă de chec, unge-o cu unt şi preîncălzeşte cuptorul. Toarnă prima jumătate în tavă, iar deasupra cealaltă jumătate de compoziţie, la care ai adăugat cacao. În acest mod, checul va fi în două culori şi arome.

Bagă tava în cuptor şi verifică dacă este copt cu ajutorul unei scobitori. Când este gata se scoate şi se lasă la răcit. 

Se pudrează cu zăhăr pudră (opţional), se taie felii şi se serveşte. 

Poftă bună!