Preparatul poate fi atât un aperitiv delicios, cât şi un fel principal, pe care să-l serveşti alături de o garnitură.

Ingrediente

700 g carne tocată, vită şi porc
½ varză mică
2 cepe
3 ouă
4 linguri ulei
150 g bacon
4 linguri pastă de tomate
2 crenguţe cimbru
unt, pentru uns tava
sare
piper

Mod de preparare

Cureţi cepele şi le toci. Le căleşti în 2 linguri de ulei până când se înmoaie şi devin uşor sticloase. Adaugi carnea şi o ţii pe foc până când scade zeama.
pasul 1

Toci varza fideluţă şi o căleşti separat în uleiul rămas, până când se înmoaie. Condimentezi carnea cu sare şi piper, adaugi pasta de tomate şi mai ţii pe foc câteva minute. Dai tigaia deoparte şi laşi compoziţia să se răcească.
pasul 2

Ungi o formă de chec cu unt. Încorporezi ouăle şi aşezi un strat de carne în tavă. Pui jumătate din varza călită, un nou strat de carne, varză şi ultimul strat, care trebuie să fie de carne. Dai tava la cuptor până când se rumeneşte uşor checul.
pasul 3

Toci baconul şi-l căleşti împreună cu cimbrul. Scoţi tava, pui deasupra baconul şi mai dai checul la cuptor câteva minute.
pasul 4

Loading...