Pentru această reţetă, poţi folosi gogoşari în loc de ardei graşi. Ardeii cu care umpli checul, după ce îi tai, dă-i prin făină. Astfel aluatul va rămâne pufos. Coace ardeii într-o tavă pe flacăra de la aragaz, pune-i apoi într-un vas, presară sare şi acoperă-i. Toarnă puţină apă înainte ca să-i cureţi mai uşor.

Ai nevoie de

5 ouă
1 cană făină
4 linguri ulei
sare, după gust
piper, după gust
1 conservă de ton în suc propriu
3 ardei capia copţi şi curăţaţi
zeama de la 1 lămâie

Mod de preparare

Separi albuşurile de gălbenuşuri. Baţi spumă albuşurile cu sare, iar gălbenuşurile le freci cu ulei ca la maioneză. Încorporezi, alternativ, făina în ploaie, câte o lingură de gălbenuş, până când termini ingredientele. Amesteci compoziţia de jos în sus. Separat, tai julien ardeiul capia şi îl încorporezi în aluat. Stropeşti tonul cu zeama de lămâie, adaugi piper, amesteci, apoi îl pui în compoziţie. Încorporezi amestecând uşor. Întinzi într-o tavă de cozonac foaie de copt de la Fino şi torni aluatul. Dai tava la cuptorul încins, în prealabil. Ţii la cuptor până trece testul scobitorii.

Loading...