Ce poate fi mai bun decât un desert care să conţină ciocolată, banane şi nuci crocante? Checul Tropicana le are pe toate şi va deveni repede unul din deserturile tale preferate.

De ce ai nevoie pentru chec Tropicana

Pentru chec

110 g unt

200 g zahăr brun

3 ouă

1 linguriţă esenţă de vanilie

400 g făină

2 linguri praf de copt

½ linguriţă scorţişoară

200 g banane, bine coapte

200 g fulgi de ciocolată

200 g nuci

Pentru glazură

100 g fulgi de nucă de cocos

50 g zahăr brun

1 lingură unt

1 lingură făină

scorţişoară

50 g nuci tocate

Cum se prepară checul Tropicana

Pentru glazură, amesteci toate ingredientele până când ajungi la o consistenţă nisipoasă. Tapetezi o tavă şi dai drumul la cuptor.

Pentru chec, mixezi untul cu zahărul până când obţii o consistenţă cremoasă. Adaugi ouăle, unul câte unul, esenţa de vanilie. Separat, combini făina cu praful de copt şi scorţişoara. Încorporezi făina în crema de unt, apoi adaugi bananele pasate şi omogenizezi. La final încorporezi fulgii de ciocolată şi nucile tocate. Torni compoziţia în tavă, o nivelezi şi deasupra pui glazura.

Ţii checul la cuptor aproximativ o oră, până când trece testul scobitorii.

Sursa http://marisasitaliankitchen.com

Loading...