Clasicul pandişpan se poate transforma într-o prăjitură care va stârni strigăte de admiraţie din partea invitaţilor. Trebuie să ai doar puţină imaginaţie.

Ai nevoie de:

4 ouă mari

155 ml lapte

100 g unt

105 ml ulei

300 g zahăr

1 pachet praf de copt

2 plicuri zahăr vanilat

1 lingură esenţă de rom

3-4 linguri cacao

ulei pentru uns tava

Bate într-un vas untul, zahărul şi uleiul până obţii o cremă pufoasă. Adaugă ouăle unul câte unul, iar după ce s-a încorporat ultimul ou torni laptele. Adaugi esenţa de rom şi zahărul vanilat. Amesteci făina cu praful de copt şi o pui în compoziţie. Împarţi compoziţia în jumătate, iar una din ele o amesteci cu cacaua.Ungi o formă rotundă cu ulei şi opţional poţi pune pe fundul ei şi hârtie de copt. Pui în mijlocul tăvii un sfert de polonic de compoziţie simplă, iar fix în mijloc un sfert de polonic de compoziţie cu cacao. Alternezi cele două compoziţii până le termini. Dai la cuptorul încălzit în prealabil până trece testul scobitorii.

Sursa foto http://lipodve.blogspot.ro

Loading...