Copiii cu siguranţă vor fi nerăbdători să guste din acest chec dungat, asemeni unei zebre. Şi unde mai pui că nici nu este greu de preparat.

De ce ai nevoie pentru chec zebră

750 g făină

250 g unt

100 ml ulei

100 ml lapte

300 g zahăr

10 ouă

2 linguriţe esenţă de vanilie

1 linguriţă praf de copt

5 linguri cacao

Cum se prepară chec zebră

Dai drumul la cuptor şi tapetezi o formă rotundă. Separi albuşurile de gălbenuşuri şi baţi albuşurile spumă tare. Combini făina cu praful de copt şi zahărul. Mixezi untul cu gălbenuşurile, uleiul, laptele şi esenţa de vanilie. Încorporezi treptat făina şi, la final, albuşurile. Împarţi compoziţia în jumătate şi pui în una din ele cacaua. Torni în poş compoziţia simplă şi formezi cu ea cercuri în tavă, lăsând spaţii între ele. Adaugi apoi compoziţia de cacao în poş şi umpli spaţiile libere. Dai checul la cuptor până când trece testul scobitorii.

Sursa foto http://www.coffeeandvanilla.com

Loading...